Mediator echtscheiding Dordrecht

Mediator echtscheiding
Indien u ‘on speaking terms’ bent en er een basis is om samen afspraken te maken over de gevolgen van het uit elkaar gaan, kan dit door mediation. Ook als de partners het niet op alle punten eens zijn. Vanuit de wensen en belangen van ieder wordt gezocht samen met de mediator naar een voor beide partners passende regeling.
Zijn er kinderen, dan hebben de partners als ouders een gemeenschappelijk belang, namelijk de kinderen en zullen zij hun ouderrelatie ook na de scheiding moeten voortzetten. Als ouders in gesprek blijven is dan van belang.

De advocaat-mediator begeleidt het proces en behartigt de belangen van beide partners. De mediator zorgt dat u op gelijke voet deelneemt aan de bemiddeling. Voordelen zijn dat de communicatie rechtstreeks verloopt, de procedure doorgaans korter en goedkoper is. De gemaakte afspraken houden veelal langer stand. Duurzaam scheiden dus. En van standpunten en verleden naar belangen en toekomst.

Second opinion
In een mediaton traject, of als u door een advocaat/adviseur wordt bijgestaan, kan de behoefte aan een second opinion bestaan. Bijvoorbeeld als u twijfelt aan berekeningen, of wanneer een concept voorstel  of convenant op tafel ligt, waarvan u zich afvraagt of het juist en volledig is. De advocaat kijkt dan met u mee. Met tips en een stukje coaching helpt zij u verder op weg.

Waarom een mediator van VJK Advocaten?
VJK advocaten & mediators bestaat uit twee advocaten: mr. Désirée van den Berg en mr. Wilma Kouters. Beiden ruim ervaren en kundig in diverse aspecten van het personen- en familierecht, met name scheidingsrecht.

Met een professionele en betrokken aanpak reiken zij oplossingen aan die passen bij uw situatie. Voor de partners samen of voor u alleen. Van overleg tot procederen. Met oog voor uw wensen en belangen. Maatwerk dus. Daarbij zijn de lijnen kort, de processen en kosten transparant. Bovendien heeft u met plezierige mensen te maken!

VJK Advocaten Dordrecht werkt niet alleen in de regio Rotterdam, maar ook daar buiten..

VJK is aangesloten bij de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators.

Zoekt u een ervaren mediator bij echtscheiding? Klik hier voor meer informatie en contact.

Lees ook onze informatie over de echtscheidingsadvocaat.

Links naar relevante sites:

Rechtspraak.nl
Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators
Informatie van de Rijksoverheid over echtscheiding

Download onze algemene voorwaarden.