Echtscheidingsadvocaat Dordrecht

Echtscheidingsadvocaat
Een echtscheiding is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Zowel emotioneel als financieel staat alles op zijn kop. Hoe gaat het straks met de kinderen? Wat heb ik na de scheiding te besteden? Kan ik in de woning blijven wonen? Komt het bestaan van mijn onderneming in gevaar? Allemaal vragen die opkomen. 
Bij iedere scheiding of verbreking van samenleving dienen een aantal zaken geregeld te worden. Zo moeten afspraken gemaakt worden over de bezittingen en schulden, de kinderen, het huis, de alimentatie, het pensioen enzovoorts.De echtscheidingsadvocaat begeleidt u in het scheidingsproces, zo nodig bij de rechtbank, met uw wensen en belangen voorop gesteld.

Samen
Als er een basis is voor overleg dan kunnen in het kader van mediation afspraken gemaakt worden. Vanuit de gemeenschappelijke en soms ook tegenstrijdige belangen wordt door de echtscheidingsadvocaat toegewerkt naar een voor beiden passende regeling. Deze wordt vastgelegd in een convenant. Vervolgens wordt een gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank ingediend. De rechter spreekt de echtscheiding uit en legt daarnaast de inhoud van het convenant vast in de uitspraak. De uitspraak wordt tot slot ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente waar u bent getrouwd. Als dat gedaan is bent u officieel gescheiden.

Alleen

Indien het niet lukt om in overleg tot afspraken te komen, ook niet met ieder een eigen echtscheidingsadvocaat, dan kan de rechter gevraagd worden om uitspraak te doen. De echtscheidingsadvocaat van de ene partner dient een verzoekschrift bij de rechtbank in, 
waarop de advocaat van de andere partner vervolgens reageert.
Voor samenwoners geldt niet dat de beëindiging van de samenleving via de rechter dient plaats te vinden. Wel is het ook voor samenwoners van belang om hun afspraken vast te laten leggen in een convenant. Ter voorkoming van het niet nakomen van betalingsafspraken in de toekomst kan het dan van belang zijn om via een notaris of bij de rechter een zogeheten executoriale titel te halen.

Waarom een scheidingsadvocaat van VJK Advocaten?
VJK advocaten & mediators bestaat uit twee advocaten: Mr. Désirée van den Berg en Mr. Wilma Kouters. Beiden ruim ervaren en kundig in diverse aspecten van het personen- en familierecht, met name scheidingsrecht.
Met een professionele en betrokken aanpak reiken ze oplossingen aan die passen bij uw situatie. Voor de partners samen of voor u alleen. Van overleg tot procederen. Met oog voor uw wensen en belangen. Maatwerk dus. Daarbij zijn de lijnen kort, de processen en kosten transparant. Bovendien heeft u met plezierige mensen te maken!

VJK Advocaten is gevestigd in Dordrecht en werkt niet alleen voor cliënten in de Drechtsteden maar in heel Nederland.

VJK is aangesloten bij de Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsadvocaten.

Zoekt u een ervaren echtscheidingsadvocaat? Klik hier voor meer informatie en contact
Lees ook onze informatie over de mediator bij echtscheiding.

Links naar relevante sites:

Rechtspraak.nl
Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators
Informatie van de Rijksoverheid over echtscheiding
Wikipedia over echtscheiding
Informatie over echtscheiding van de gemeente Dordrecht

Download onze algemene voorwaarden.