Links

Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators
De vFAS is een vereniging van advocaten gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Een groot aantal van de aangesloten leden heeft zich bovendien gespecialiseerd tot advocaat-scheidingsmediator.

Mediatorsfederatie Nederland
Het MfN is een onafhankelijk instituut dat de kwaliteit van mediators bewaakt. In het MFN Register van Mediators zijn alleen gekwalificeerde mediators ingeschreven. Zij werken volgens de reglementen en beroepsregels van het MfN. Het register is openbaar; u kunt het raadplegen en mediators selecteren.

Villapinedo
Villa Pinedo is dé plek in Nederland waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen en volwassenen bewust maken van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Zij werken samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind.

LBIO
Het LBIO is gespecialiseerd in het innen van zowel partneralimentatie als kinderalimentatie.

Scheiden-checklist (Belastingdienst)
Scheiden heeft vele fiscale gevolgen. Komt u in aanmerking voor toeslagen, kan er nog samen aangifte voor de inkomstenbelasting worden gedaan of moet dat apart? Hoe zit het met de belastbaarheid en aftrek van partneralimentatie en kinderalimentatie? En met de hypotheekrente aftrek in geval van een koopwoning? Een paar van de vele vragen.